Hartige Taart Broccoli Spekjes Paprika

Hartige Taart Broccoli Spekjes Paprika

Hartige broccoli taart. Kaas van Kees
Hartige broccoli taart. Kaas van Kees from www.kaasvankees.nl
www.kaasvankees.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 broccoli
  • 1 rode paprika
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

  • Taartvorm
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Koekenpan
  • Kookpan
  • Klopper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, ei en zout in een kom en kneed het tot een samenhangend deeg.

3. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

4. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed de taartvorm met het deeg.

5. Bak de spekreepjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

6. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze in een pan met water en een snufje zout tot ze beetgaar zijn.

7. Snijd de rode paprika in blokjes.

8. Verdeel de spekreepjes, broccoli en paprika over de bodem van de taartvorm.

9. Bestrooi de groenten en spekjes met geraspte kaas.

10. Klop in een kom de eieren los met de melk en breng op smaak met peper en zout.

11. Giet het eimengsel over de groenten en spekjes in de taartvorm.

12. Bak de hartige taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.

13. Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

Deze hartige taart bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 15 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Vetten: 25 gram
  • Vezels: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart bevat verschillende gezonde ingrediënten. Broccoli is bijvoorbeeld rijk aan vitamine C, vitamine K en vezels. Het is ook een goede bron van antioxidanten die het immuunsysteem versterken. Paprika bevat veel vitamine C en vitamine A, wat goed is voor de huid en de ogen. Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten ook verschillende vitamines en mineralen.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *