Hartige Taart Mager

Hartige Taart Mager

Recept Hartige taart met gehakt BeautyChef
Recept Hartige taart met gehakt BeautyChef from beautychef.nl
beautychef.nl

Wat is hartige taart?

Hartige taart is een heerlijk gerecht dat zowel als lunch of avondmaal gegeten kan worden. Het is een hartige variant van de zoete taart, gemaakt met een knapperige korst en een smakelijke vulling. Een van de populairste varianten is de hartige taart mager, die gemaakt wordt met magere ingrediënten en minder vet bevat dan andere varianten.

Ingrediënten

Voor de korst heb je het volgende nodig:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram magere kwark
  • 50 gram magere boter
  • Een snufje zout

Voor de vulling heb je het volgende nodig:

  • 300 gram magere spekblokjes
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 100 gram magere kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 200 ml magere melk
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: De korst maken

Begin met het maken van de korst. Meng hiervoor de bloem, magere kwark, magere boter en zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling bereiden

Terwijl het deeg rust, kun je de vulling voorbereiden. Bak de magere spekblokjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Voeg vervolgens de prei en champignons toe en bak deze mee tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: De taart samenstellen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met een beetje boter of olie. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 4: De taart bakken

Bak de taartbodem 10 minuten voor in de voorverwarmde oven. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel de spek-prei-champignonmengeling over de bodem. Strooi de geraspte magere kaas over de vulling.

Stap 5: Het eimengsel bereiden

Klop de eieren los in een kom en voeg de magere melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel over de vulling in de taartvorm.

Stap 6: De taart afbakken

Bak de hartige taart mager in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar in de oven. De taart is klaar wanneer de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin is. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

De hartige taart mager bevat per portie (1/6 van de taart) ongeveer:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Eiwitten: 15 gram

Gezondheidsvoordelen

De hartige taart mager is een gezonde keuze omdat het minder vet bevat dan traditionele hartige taarten. Door magere ingrediënten te gebruiken, zoals magere kwark, magere boter en magere kaas, wordt het vetgehalte aanzienlijk verminderd. Daarnaast zorgen de groenten in de vulling, zoals prei en champignons, voor de nodige voedingsstoffen en vezels. Deze hartige taart is dan ook een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde en smakelijke maaltijd.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *