Recept Hartige Taart Veganistisch

Recept Hartige Taart Veganistisch

Hartige taart met courgette en tomaat juli, augustus, september
Hartige taart met courgette en tomaat juli, augustus, september from www.pinterest.com.mx
www.pinterest.com.mx

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram plantaardige boter
  • 1 theelepel zout
  • 100 ml water
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram veganistische kaas, geraspt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Maak het deeg

Begin met het maken van het deeg voor de hartige taart. Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg de plantaardige boter toe en wrijf het met je vingers door de bloem totdat het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg geleidelijk het water toe en kneed het deeg tot een bal. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de vulling voor

Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de paprika, courgette en champignons toe en bak ze tot ze gaar zijn. Voeg de spinazie toe en laat het slinken. Breng op smaak met zout, peper, gedroogde oregano en basilicum. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Stap 3: Rol het deeg uit

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot een grote lap. Vet een taartvorm in en bekleed de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Vul de taart

Schep de afgekoelde vulling in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig. Strooi de geraspte veganistische kaas over de vulling.

Stap 5: Bak de taart

Bak de hartige taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten en knapperig is.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 300

Vetten: 15g

Koolhydraten: 35g

Eiwitten: 10g

Gezondheidsvoordelen

Deze veganistische hartige taart zit boordevol groenten, wat betekent dat het een goede bron is van vitamines, mineralen en voedingsvezels. De spinazie in het gerecht is bijzonder rijk aan ijzer en vitamine K, terwijl de paprika en courgette veel vitamine C bevatten. Champignons voegen een heerlijke umami-smaak toe en bevatten ook belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine D. Door te kiezen voor veganistische kaas in plaats van dierlijke kaas, vermijd je ook verzadigde vetten en cholesterol.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *