Hartige Taart Zalm Prei Champignons

Hartige Taart Zalm Prei Champignons

Recept voor hartige taart met kip, prei en champignons in 2020
Recept voor hartige taart met kip, prei en champignons in 2020 from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 1 ei
  • 300 gram gerookte zalm
  • 2 preien
  • 200 gram champignons
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Deeg maken:

1. Zeef de bloem boven een kom en voeg een snufje zout toe.

2. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem.

3. Kneed het mengsel met je handen tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei toe en kneed het deeg tot een bal.

5. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling maken:

1. Snijd de preien in dunne ringen en de champignons in plakjes.

2. Verhit wat olie in een pan en bak de prei en champignons samen tot ze zacht zijn.

3. Breng op smaak met peper en zout.

De hartige taart:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm met het deeg.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

4. Verdeel de gerookte zalm over de bodem van de taart.

5. Schep het prei-champignonmengsel over de zalm.

6. Meng de crème fraîche met de eieren in een kom.

7. Voeg de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

8. Giet het crème fraîche mengsel over de taartvulling.

9. Bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1/6 van de taart

Calorieën: 375

Vet: 25g

Koolhydraten: 22g

Eiwit: 17g

Gezondheidsvoordelen:

Deze hartige taart met zalm, prei en champignons zit boordevol voedingsstoffen. Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, die ontstekingsremmend werken en goed zijn voor het hart en de hersenen. Prei en champignons bevatten veel vezels, vitamines en mineralen. Dit gerecht is ook een goede bron van eiwitten en kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 45 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 1 uur 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *