Kiwi Taart Maken

Kiwi Taart Maken

Bosbessen Kiwi Kwarktaart Keukenatelier
Bosbessen Kiwi Kwarktaart Keukenatelier from keukenatelier.com
keukenatelier.com

Introductie

Er is niets zo verfrissend als een lekkere, zelfgemaakte taart op een warme zomerdag. En wat is er nu beter dan een kiwi taart? Kiwi’s zijn niet alleen heerlijk fris en zoet, maar ze zitten ook boordevol vitamines en mineralen. In dit artikel delen we met jou ons favoriete recept voor een kiwi taart. Volg de eenvoudige stappen en geniet van een heerlijk zomers dessert!

Ingrediënten

Voor de taartbodem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram koekjes (bijvoorbeeld digestive koekjes)
  • 100 gram boter
  • 1 eetlepel suiker

Voor de vulling heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 5 kiwi’s

Bereidingswijze

Volg deze eenvoudige stappen om de kiwi taart te maken:

Stap 1: Maak de taartbodem

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller totdat je fijne kruimels hebt. Smelt de boter in een pan en voeg de koekkruimels en suiker toe. Meng goed totdat alle kruimels bedekt zijn met de gesmolten boter.

Stap 2: Bak de taartbodem

Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem van een taartvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartbodem in de koelkast en laat hem minimaal 30 minuten opstijven.

Stap 3: Maak de vulling

Klop de mascarpone, slagroom en suiker samen in een grote kom totdat het mengsel stevig is en zachte pieken vormt. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes.

Stap 4: Vul de taart

Haal de taartbodem uit de koelkast en verdeel de helft van het mascarponemengsel gelijkmatig over de bodem. Leg de plakjes kiwi bovenop het mascarponemengsel. Voeg de rest van het mascarponemengsel toe en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 5: Decoreer de taart

Snijd de overgebleven kiwi’s in plakjes en leg ze bovenop de taart als decoratie. Je kunt ook wat verse muntblaadjes toevoegen voor een extra frisse smaak. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Deze kiwi taart bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 400
  • Vetten: 25 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Naast dat deze kiwi taart ontzettend lekker is, heeft het ook een aantal gezondheidsvoordelen. Kiwi’s zijn namelijk rijk aan vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en je huid. Ze bevatten ook veel vezels, wat kan helpen bij een gezonde spijsvertering. Daarnaast zijn kiwi’s een goede bron van antioxidanten en kunnen ze helpen bij het verlagen van het risico op bepaalde chronische ziekten.

Benodigde tijd

Deze kiwi taart heeft de volgende bereidingstijden:

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Baktijd: 0 minuten
  • Totale tijd: 2 uur en 30 minuten (inclusief opstijven in de koelkast)

En dat is alles! Nu kun je genieten van een heerlijke, zelfgemaakte kiwi taart. Serveer de taart als dessert op een zomerse dag of als traktatie bij de koffie. Veel bakplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *