Lindeboom Zwolle Taarten

Lindeboom Zwolle Taarten

Lindeboom Patisserie & Chocolaterie Zwolle
Lindeboom Patisserie & Chocolaterie Zwolle from patisserielindeboom.nl
patisserielindeboom.nl

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram bloem

Voor de topping:

  • 250 gram verse aardbeien
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de taartbodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed dit tot een stevig deeg.

Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Stap 2: Maak de vulling

Klop de slagroom en suiker in een kom totdat het stijf is.

Scheid de eieren en voeg de eidooiers toe aan het slagroommengsel.

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg dit toe aan het mengsel.

Voeg de bloem toe en meng alles goed door elkaar.

Klop de eiwitten stijf in een aparte kom en spatel dit voorzichtig door het slagroommengsel.

Stap 3: Bak de taart

Giet het vullingmengsel in de taartbodem en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in de oven op 180 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, of totdat de vulling stevig is geworden.

Laat de taart afkoelen en haal hem vervolgens uit de taartvorm.

Stap 4: Maak de topping

Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.

Strooi de poedersuiker over de aardbeien en meng het voorzichtig door elkaar.

Stap 5: Serveer de taart

Leg de aardbeienplakjes bovenop de taart als topping.

Snijd de taart in stukken en serveer.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 8 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Lindeboom Zwolle Taarten zijn heerlijk en bevatten ook enkele voordelen voor de gezondheid:

  • Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, die het immuunsysteem versterken en ontstekingen verminderen.
  • Slagroom bevat calcium en vitamine D, die goed zijn voor sterke botten en tanden.
  • Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten ook vitamine B12, ijzer en foliumzuur.
  • Bloem bevat vezels en koolhydraten, die energie leveren aan het lichaam.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 35 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *