Lindeboom Zwolle Taarten
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 500 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 vanillestokje
- 50 gram bloem
Voor de topping:
- 250 gram verse aardbeien
- 50 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Stap 1: Maak de taartbodem
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed dit tot een stevig deeg.
Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
Stap 2: Maak de vulling
Klop de slagroom en suiker in een kom totdat het stijf is.
Scheid de eieren en voeg de eidooiers toe aan het slagroommengsel.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg dit toe aan het mengsel.
Voeg de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
Klop de eiwitten stijf in een aparte kom en spatel dit voorzichtig door het slagroommengsel.
Stap 3: Bak de taart
Giet het vullingmengsel in de taartbodem en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in de oven op 180 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, of totdat de vulling stevig is geworden.
Laat de taart afkoelen en haal hem vervolgens uit de taartvorm.
Stap 4: Maak de topping
Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.
Strooi de poedersuiker over de aardbeien en meng het voorzichtig door elkaar.
Stap 5: Serveer de taart
Leg de aardbeienplakjes bovenop de taart als topping.
Snijd de taart in stukken en serveer.
Voedingswaarde
Per portie:
- Calorieën: 350
- Vet: 20 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Eiwitten: 8 gram
- Vezels: 2 gram
Gezondheidsvoordelen
Lindeboom Zwolle Taarten zijn heerlijk en bevatten ook enkele voordelen voor de gezondheid:
- Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, die het immuunsysteem versterken en ontstekingen verminderen.
- Slagroom bevat calcium en vitamine D, die goed zijn voor sterke botten en tanden.
- Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten ook vitamine B12, ijzer en foliumzuur.
- Bloem bevat vezels en koolhydraten, die energie leveren aan het lichaam.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bakken: 35 minuten
Totaal: 55 minuten