Monchou Taart Dr Oetker Met Bastogne

Monchou Taart Dr Oetker Met Bastogne

Monchou taart met Bastogne bodem en kersen Leuke Recepten
Monchou taart met Bastogne bodem en kersen Leuke Recepten from www.leukerecepten.nl
www.leukerecepten.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram bastognekoeken
  • 100 gram boter
  • 500 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blikje kersen op siroop

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla er met een deegroller op totdat ze fijn zijn.

Stap 3: Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

Stap 4: Meng de verkruimelde bastognekoeken met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm.

Stap 5: Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 6: Meng in een kom de monchou, slagroom, suiker, eieren, vanillesuiker en bloem tot een glad mengsel.

Stap 7: Haal de springvorm uit de koelkast en giet het monchoumengsel op de bodem.

Stap 8: Bak de monchou taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 9: Laat de taart afkoelen en zet hem daarna een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.

Stap 10: Haal de taart uit de springvorm en leg de kersen op siroop bovenop de taart.

Stap 11: Serveer de monchou taart met bastogne direct uit de koelkast.

Voedingswaarde:

Een portie monchou taart met bastogne (1/8 van de taart) bevat ongeveer:

  • Calorieën: 400
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze monchou taart bevat calcium uit de monchou en slagroom, wat goed is voor de botten en tanden. Daarnaast bevat de taart ook vitamine A en vitamine C uit de kersen, wat goed is voor de huid en het immuunsysteem.

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

45 minuten

Totale tijd:

4 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *