Monchou Taart Dr Oetker Met Bastogne
Ingrediënten:
- 200 gram bastognekoeken
- 100 gram boter
- 500 gram monchou
- 200 ml slagroom
- 150 gram suiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels bloem
- 1 blikje kersen op siroop
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2: Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla er met een deegroller op totdat ze fijn zijn.
Stap 3: Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
Stap 4: Meng de verkruimelde bastognekoeken met de gesmolten boter en druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm.
Stap 5: Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
Stap 6: Meng in een kom de monchou, slagroom, suiker, eieren, vanillesuiker en bloem tot een glad mengsel.
Stap 7: Haal de springvorm uit de koelkast en giet het monchoumengsel op de bodem.
Stap 8: Bak de monchou taart in ongeveer 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Stap 9: Laat de taart afkoelen en zet hem daarna een paar uur in de koelkast om goed op te stijven.
Stap 10: Haal de taart uit de springvorm en leg de kersen op siroop bovenop de taart.
Stap 11: Serveer de monchou taart met bastogne direct uit de koelkast.
Voedingswaarde:
Een portie monchou taart met bastogne (1/8 van de taart) bevat ongeveer:
- Calorieën: 400
- Vet: 25 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Eiwitten: 6 gram
- Vezels: 1 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze monchou taart bevat calcium uit de monchou en slagroom, wat goed is voor de botten en tanden. Daarnaast bevat de taart ook vitamine A en vitamine C uit de kersen, wat goed is voor de huid en het immuunsysteem.
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Bereidingstijd:
45 minuten
Totale tijd:
4 uur