Normale Taart Recept

Normale Taart Recept

Taart Zonder Oven SZE36 AGBC
Taart Zonder Oven SZE36 AGBC from www.agbreastcare.org
www.agbreastcare.org

Ingrediënten:

Bodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 100 gram bloem
  • 500 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen of perziken)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng in een kom de bloem, boter, suiker, ei en zout tot een stevig deeg.
  3. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  4. Zet de taartvorm in de oven en bak de bodem 10 minuten voor.
  5. Klop ondertussen in een andere kom de slagroom, suiker, vanillesuiker, eieren en bloem tot een glad mengsel.
  6. Haal de taartbodem uit de oven en giet het slagroommengsel eroverheen.
  7. Verdeel het fruit over de vulling.
  8. Zet de taart terug in de oven en bak deze nog 30-40 minuten, tot de vulling stevig is geworden.
  9. Laat de taart afkoelen en serveer deze eventueel met een toefje slagroom.

Voedingswaarde:

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20g
  • Koolhydraten: 35g
  • Eiwitten: 8g

Gezondheidsvoordelen:

Deze normale taart is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen. Het fruit dat gebruikt wordt in de taart zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een goede gezondheid en kunnen het immuunsysteem versterken. Daarnaast bevat de taart ook eieren, die een bron zijn van eiwitten en gezonde vetten. Eiwitten zijn essentieel voor de groei en het herstel van cellen in ons lichaam. Ook de slagroom in de taart levert energie en vetten, die ons lichaam nodig heeft voor verschillende functies.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 40 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *