Prijs Taart 10 Personen
Ingrediëntenlijst:
Voor de taart:
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 4 eieren
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 500 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de topping:
- 200 gram aardbeien
- 200 gram blauwe bessen
- 200 gram frambozen
- Extra poedersuiker voor decoratie
Bereidingswijze:
Stap 1: De taart
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.
Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en meng goed door elkaar. Voeg als laatste het vanille-extract toe en roer nogmaals goed door.
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.
Stap 2: De vulling
Klop de slagroom stijf en voeg de mascarpone, poedersuiker en vanille-extract toe. Mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en er een stevige crème ontstaat.
Stap 3: Het samenstellen
Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze horizontaal doorsnijdt. Verdeel de helft van de vulling over de onderste laag van de taart en strijk glad.
Plaats de bovenste laag van de taart erop en verdeel de rest van de vulling erover. Strijk de bovenkant en de zijkanten van de taart glad.
Stap 4: De topping
Was de aardbeien, blauwe bessen en frambozen en dep ze voorzichtig droog. Verdeel de bessen en frambozen over de bovenkant van de taart en plaats de aardbeien rondom de rand.
Bestrooi de taart met een beetje poedersuiker voor een mooie afwerking.
Voedingswaarde:
Per portie (1/10 van de taart):
- Calorieën: 450
- Vet: 25 gram
- Koolhydraten: 50 gram
- Eiwit: 6 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart bevat fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. Deze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid.
Daarnaast bevat de taart ook calcium en vitamine D uit de mascarpone en slagroom, wat bijdraagt aan sterke botten en tanden.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 20 minuten
Bakken: 35 minuten
Totaal: 55 minuten