Slagroom Taart Lidl

Slagroom Taart Lidl

Picture perfect taarten in 20 minuten (TH)ATHOMEPAGE
Picture perfect taarten in 20 minuten (TH)ATHOMEPAGE from thathomepage.com
thathomepage.com

Ingrediëntenlijst:

  • 400 gram slagroom
  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 gram aardbeien
  • 125 gram frambozen
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Klop de boter en suiker samen in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom en meng alles tot een glad deeg.

Stap 3: Taartbodem bakken

Giet het deeg in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 4: Taart laten afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen op een rooster. Dit duurt ongeveer 1 uur.

Stap 5: Slagroom kloppen

Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de vanillesuiker toe en mix nog even door tot alles goed gemengd is.

Stap 6: Taart vullen

Snijd de taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt. Besmeer de onderste laag met een laagje slagroom en leg de bovenste laag er weer bovenop. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de overgebleven slagroom.

Stap 7: Decoratie

Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze over de bovenkant van de taart. Leg de frambozen er tussenin voor een mooie kleurcontrast. Bestrooi de taart tot slot met poedersuiker voor een feestelijke touch.

Voedingswaarde:

Een portie van deze slagroomtaart bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 18 gram
  • Koolhydraten: 42 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze slagroomtaart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker geen kwaad. Slagroomtaart bevat calcium en vitamine D uit de slagroom, en vitamine C en antioxidanten uit het fruit. Het is belangrijk om te genieten van voeding, ook als het om zoetigheid gaat.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bakken: 25-30 minuten
  • Afkoelen: 1 uur
  • Totaal: 1 uur en 50 minuten

Met dit recept voor slagroomtaart van Lidl kun je heerlijk genieten van een zelfgemaakte traktatie. De combinatie van luchtige cake, romige slagroom en vers fruit maakt deze taart onweerstaanbaar lekker. Perfect voor een verjaardag of gewoon als traktatie voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *