Platte Kaas Taart Jeroen Meus

Platte Kaas Taart Jeroen Meus

Platte KaasTaart recept Smulweb.nl
Platte KaasTaart recept Smulweb.nl from www.smulweb.nl
www.smulweb.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 500 gram platte kaas
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 citroen
  • 150 gram frambozen
  • 150 gram bosbessen

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak het deeg

Meng de bloem, boter, suiker en het ei in een kom en kneed tot een stevig deeg. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de vulling

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de platte kaas, suiker, eieren, vanillesuiker, bloem en maïzena in een kom. Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het kaasmengsel. Pers ook het sap van de citroen uit en voeg dit toe. Mix alles goed door elkaar.

Stap 3: Bekleed de taartvorm

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een dunne lap. Bekleed hiermee de bodem en randen van een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Vul de taartvorm

Giet het kaasmengsel in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Leg de frambozen en bosbessen bovenop het kaasmengsel.

Stap 5: Bak de taart

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Laat de taart vervolgens afkoelen in de taartvorm.

Stap 6: Serveer en geniet

Haal de taart uit de vorm en serveer op een mooie schaal. Geniet van deze heerlijke platte kaas taart!

Voedingswaarden:

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 280

Vetten: 12g

Koolhydraten: 34g

Eiwitten: 9g

Gezondheidsvoordelen:

Platte kaas bevat veel eiwitten, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Hierdoor kan het helpen bij gewichtsverlies. Daarnaast is platte kaas rijk aan calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Ook bevat het vitamine B12, wat nodig is voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *