Medovnik Taart Recept

Medovnik Taart Recept

Recept Staročeský medovník iGurmet.cz
Recept Staročeský medovník iGurmet.cz from www.igurmet.cz
www.igurmet.cz

Introductie

Ben je dol op zoete en smaakvolle taarten? Dan is het medovnik taart recept iets voor jou! Deze heerlijke taart is afkomstig uit Tsjechië en staat bekend om zijn lagen van dunne honingkoekjes en romige vulling. Het is een perfecte traktatie voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen. In dit artikel vind je een gedetailleerd recept om deze taart zelf te maken. Volg gewoon de eenvoudige stappen en geniet van deze heerlijke lekkernij!

Ingrediënten

Voor de honingkoekjes:

  • 300 gram bloem
  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 125 ml honing

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Instructies

Stap 1: Honingkoekjes maken

1. Meng in een grote kom de bloem, poedersuiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.

2. Voeg de boter toe en meng tot het mengsel op broodkruimels lijkt.

3. Voeg de eieren en honing toe en meng tot een glad deeg.

4. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast.

5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 3-4 mm.

7. Snijd het deeg in cirkels van ongeveer 8-10 cm.

8. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 8-10 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

9. Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze verder gebruikt.

Stap 2: Vulling maken

1. Klop de slagroom in een grote kom tot stijve pieken.

2. Voeg de mascarpone, poedersuiker en vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is.

Stap 3: Taart opbouwen

1. Neem een koekje en smeer een laagje van de vulling erop.

2. Leg een ander koekje bovenop en herhaal tot alle koekjes en vulling op zijn.

3. Bedek de hele taart met een dunne laag van de vulling en strijk glad met een spatel.

4. Zet de taart minstens 4 uur, of liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt (ongeveer 100 gram)

Calorieën: 350

Totaal vet: 20 gram

Verzadigd vet: 12 gram

Koolhydraten: 38 gram

Suiker: 22 gram

Vezels: 1 gram

Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart zeker geen gezonde optie is vanwege de hoeveelheid suiker en vet, kan het af en toe genieten van een traktatie zoals deze geen kwaad. Het is belangrijk om te onthouden dat een gebalanceerd dieet draait om matiging en variatie. Geniet dus gerust van een heerlijk stukje medovnik taart, maar zorg ervoor dat je ook voldoende groenten, fruit en andere gezonde voedingsmiddelen eet.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 10 minuten

Totale tijd: 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *