Pruimen Custard Taart

Pruimen Custard Taart

Pruimentaart met banketbakkersroom met Zonnigfruit Pruimen
Pruimentaart met banketbakkersroom met Zonnigfruit Pruimen from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten

– 500 gram pruimen – 200 gram bloem – 100 gram boter – 100 gram suiker – 3 eieren – 200 ml melk – 1 theelepel vanille-extract – 1 theelepel bakpoeder – Snufje zout – Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid het deeg voor

1. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom. 2. Kneed het deeg met je handen tot een samenhangend geheel. 3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.

Stap 2: Verwarm de oven voor

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 2. Vet een taartvorm in met boter en bestuif het met bloem.

Stap 3: Bereid de pruimen voor

1. Was de pruimen en verwijder de pit. 2. Snijd de pruimen in dunne plakjes.

Stap 4: Maak de custard

1. Verwarm de melk in een steelpannetje. 2. Klop de eieren los in een kom en voeg de suiker toe. Meng goed. 3. Voeg langzaam de warme melk toe aan het eimengsel, terwijl je goed blijft roeren. 4. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.

Stap 5: Bak de taart

1. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm. 2. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. 3. Verdeel de plakjes pruim gelijkmatig over de bodem. 4. Giet het custardmengsel over de pruimen. 5. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45-50 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de custard stevig is. 6. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 6: Serveer en geniet

1. Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor een extra feestelijk effect. 2. Snijd de taart in punten en serveer. 3. Geniet van de heerlijke pruimen custard taart!

Voedingswaarde

– Calorieën: 250 per portie – Vet: 10 gram – Koolhydraten: 35 gram – Eiwit: 5 gram – Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

– Pruimen zijn rijk aan vezels, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel geeft. – Pruimen bevatten ook antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. – Melk is een goede bron van calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. – Eieren zijn een bron van eiwitten en bevatten ook belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en ijzer.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 45 minuten – Baktijd: 45-50 minuten – Totale tijd: 1 uur en 35 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *