Pepernoten Taart Ah

Pepernoten Taart Ah

Pepernoten
Pepernoten from www.thinglink.com
www.thinglink.com

Ingrediënten

De bodem:

– 200 gram pepernoten

– 100 gram boter

– 1 eetlepel speculaaskruiden

De vulling:

– 500 gram mascarpone

– 250 milliliter slagroom

– 100 gram witte chocolade

– 50 gram suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 eetlepel gelatinepoeder

– 3 eetlepels water

De topping:

– 100 gram pure chocolade

– 100 gram melkchocolade

– 100 gram witte chocolade

– Pepernoten ter decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Smelt de boter in een pannetje.

Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller.

Doe de gemalen pepernoten, gesmolten boter en speculaaskruiden in een kom en meng goed door elkaar.

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in.

Druk het pepernotenmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm.

Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.

Stap 2: De vulling

Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.

Klop in een grote kom de mascarpone, slagroom, suiker en vanille-extract tot een luchtig mengsel.

Los de gelatinepoeder op in 3 eetlepels water.

Voeg de opgeloste gelatine toe aan het mascarponemengsel en meng goed door.

Schep de gesmolten witte chocolade door het mengsel en mix opnieuw goed door.

Stap 3: Het samenstellen

Schenk het mascarponemengsel op de afgekoelde bodem in de springvorm.

Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Zet de taart minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.

Stap 4: De topping

Smelt de pure, melk- en witte chocolade apart van elkaar au bain-marie of in de magnetron.

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.

Verdeel de gesmolten chocolade over de taart in een patroon naar keuze.

Decoreer de taart met pepernoten.

Zet de taart nog even in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.

Voedingswaarde

Per portie (1/10 van de taart):

– 450 calorieën

– 30 gram vet

– 40 gram koolhydraten

– 6 gram eiwit

Gezondheidsvoordelen

Pepernoten taart AH is een heerlijke traktatie voor de feestdagen, maar bevat ook enkele gezondheidsvoordelen.

Pepernoten bevatten speculaaskruiden, zoals kaneel en nootmuskaat, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de spijsvertering ondersteunen.

Witte chocolade bevat antioxidanten die het immuunsysteem versterken en de bloedvaten beschermen.

Mascarpone is een bron van calcium, wat goed is voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Bakken: 10 minuten

– Koelen: 4 uur

– Totale tijd: 4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *