Slagroomtaart Maken Met Cake
Ingrediënten:
– 1 pak vanillecake mix
– 4 eieren
– 200 ml slagroom
– 75 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 blikje vruchtencocktail
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 1 zakje klopfix
– 200 gram witte chocolade
– 50 gram boter
– 1 eetlepel poedersuiker
Bereidingswijze:
Stap 1: Cake bakken
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
– Meng de vanillecake mix met de eieren volgens de instructies op de verpakking.
– Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.
– Bak de cake in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
– Laat de cake volledig afkoelen.
Stap 2: Slagroom maken
– Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.
– Laat de vruchtencocktail uitlekken.
– Snijd de cake horizontaal doormidden.
– Besmeer de onderste helft van de cake met de helft van de slagroom en verdeel hier de vruchtencocktail over.
– Leg de bovenste helft van de cake erop.
– Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de rest van de slagroom.
Stap 3: Witte chocolade ganache maken
– Smelt de witte chocolade au bain-marie.
– Voeg de boter toe en roer tot een glad mengsel.
– Laat de ganache iets afkoelen en giet het over de bovenkant van de taart.
– Bestrooi de taart met poedersuiker.
Voedingswaarde:
– Calorieën: 350 per portie
– Vet: 20 gram
– Koolhydraten: 40 gram
– Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
– Slagroomtaart bevat vitamine A, dat goed is voor de huid en het immuunsysteem.
– Het eten van slagroomtaart kan het humeur verbeteren en stress verminderen.
– Slagroomtaart kan een bron van energie zijn vanwege de koolhydraten en vetten.
Bereidingstijd:
– Voorbereiding: 20 minuten
– Bakken: 30 minuten
– Totale tijd: 50 minuten