Zwarte Bessen Taart Recept

Zwarte Bessen Taart Recept

Luchtige Zwarte Bessen Cake Met Vanille Room recept Smulweb.nl
Luchtige Zwarte Bessen Cake Met Vanille Room recept Smulweb.nl from www.smulweb.nl
www.smulweb.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 500 gram zwarte bessen
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, boter, suiker en ei in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bakvorm bekleden

Vet een bakvorm in en bekleed de bodem met het deeg. Druk het deeg goed aan en zorg ervoor dat de randen iets omhoog staan.

Stap 3: Zwarte bessen vulling maken

Verwarm de zwarte bessen samen met de suiker, maïzena, vanille-extract en citroensap in een pan op laag vuur. Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost en de bessen zacht zijn geworden. Laat het mengsel afkoelen.

Stap 4: Taart vullen

Giet de zwarte bessen vulling in de bakvorm met het deeg. Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.

Stap 5: Taart bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 6: Taart serveren

Bestrooi de taart met poedersuiker voordat je hem serveert. Serveer de zwarte bessen taart bijvoorbeeld met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart

Aantal porties: 8

Calorieën per portie: 300

Vet: 12 gram

Koolhydraten: 45 gram

Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Zwarte bessen zijn een goede bron van vitamine C, vitamine K en voedingsvezels. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde huid.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 1 uur 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *