Taart Met Bladerdeeg En Pudding

Taart Met Bladerdeeg En Pudding

De Bakfee Bananentaart
De Bakfee Bananentaart from debakfee.blogspot.com
debakfee.blogspot.com

Ingrediënten:

– 1 rol bladerdeeg

– 500 ml melk

– 100 gram suiker

– 50 gram maïzena

– 2 eieren

– 1 vanillestokje

– 250 ml slagroom

– 2 eetlepels poedersuiker

– 1 eetlepel cacao

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen of blauwe bessen)

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Stap 2: Pudding maken

Doe de melk in een pan en voeg het vanillestokje toe. Breng de melk langzaam aan de kook.

In een kom meng je de suiker, maïzena en eieren tot een glad mengsel.

Giet een beetje van de hete melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet het eimengsel vervolgens terug in de pan met melk.

Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het nog 2 minuten doorkoken totdat de pudding dikker wordt.

Haal de pan van het vuur en laat de pudding afkoelen.

Stap 3: Bladerdeeg bakken

Leg het bladerdeeg in een ingevette taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bak het bladerdeeg in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, totdat het goudbruin en knapperig is.

Haal het bladerdeeg uit de oven en laat het afkoelen.

Stap 4: Taart opbouwen

Schep de afgekoelde pudding op het bladerdeeg en verdeel het gelijkmatig.

Snijd het verse fruit in plakjes of stukjes en leg dit bovenop de pudding.

Stap 5: Slagroom en decoratie

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

Verdeel de slagroom over de taart en strooi er wat cacao overheen.

Je kunt de taart eventueel nog verder versieren met extra fruit of chocoladeschaafsel.

Stap 6: Serveren

Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Snijd de taart in punten en serveer met een lekkere kop koffie of thee.

Voedingswaarde:

Energie: 300 kcal per punt

Vetten: 15 gram per punt

Koolhydraten: 35 gram per punt

Eiwitten: 6 gram per punt

Vezels: 2 gram per punt

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat vers fruit, wat rijk is aan vitamines en antioxidanten.

Het bladerdeeg en de slagroom zorgen voor een lekkere smaak, maar deze ingrediënten bevatten ook wat verzadigde vetten.

Geniet dus met mate van deze taart en zorg voor een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 20 minuten

Totaal: 1 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *