Speculoostaart Recept

Speculoostaart Recept

Recept Speculaastaart Recept Voedsel ideeën, Desertrecepten
Recept Speculaastaart Recept Voedsel ideeën, Desertrecepten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 250 gram speculooskoekjes
  • 125 gram boter, gesmolten
  • 500 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de speculooskoekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit door de verkruimelde koekjes. Druk het mengsel stevig aan in een bakvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De vulling maken

Klop de mascarpone samen met de slagroom, suiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en meng goed door. Zeef de bloem, kaneel en zout boven het mengsel en spatel dit er voorzichtig doorheen.

Stap 3: De taart bakken

Giet het mascarponemengsel over de speculoosbodem en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 40-45 minuten, of totdat de taart stevig aanvoelt en licht goudbruin is.

Stap 4: De taart laten afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Zet de taart vervolgens nog een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: De taart serveren

Haal de taart uit de koelkast en snijd hem in stukken. Serveer de speculoostaart met een toefje slagroom en eventueel wat verkruimelde speculooskoekjes als garnering.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 450
  • Vet: 30 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 8 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze speculoostaart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart een positief effect hebben op je humeur en algemeen welzijn. Het is belangrijk om te genieten van lekkere traktaties, maar ook om een evenwichtige en gevarieerde voeding te behouden.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Dit speculoostaart recept is perfect voor speciale gelegenheden of gewoon als je zin hebt in iets lekkers. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *