Taart Voor 50 Jarige Vrouw

Taart Voor 50 Jarige Vrouw

Luiertaart voor sarah, 50 jaar! Knutselen verjaardag 65
Luiertaart voor sarah, 50 jaar! Knutselen verjaardag 65 from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

– 300 gram bloem

– 200 gram suiker

– 200 gram boter

– 4 eieren

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– 250 ml melk

– 200 gram aardbeienjam

– 500 ml slagroom

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen)

– Eetbare bloemen ter decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

– Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.

Stap 2: Het beslag maken

– Doe de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder, vanille-extract en melk in een grote kom.

– Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Stap 3: De taart bakken

– Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

– Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

– Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4: De taart vullen en decoreren

– Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

– Besmeer de onderste helft met aardbeienjam.

– Klop de slagroom stijf en verdeel de helft over de aardbeienjam.

– Leg de bovenste helft van de taart erop en druk lichtjes aan.

– Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de resterende slagroom.

– Versier de taart met vers fruit en eetbare bloemen.

Stap 5: Serveren en genieten!

– Laat de taart minstens een uur in de koelkast opstijven.

– Snijd de taart in mooie punten en serveer aan de jarige job en haar gasten.

– Geniet van deze feestelijke en smaakvolle taart!

Voedingswaarde:

– Calorieën: 400 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwitten: 5 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat verse vruchten, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een goede gezondheid en kunnen het immuunsysteem versterken. Daarnaast bevat de taart ook calcium uit de melk en bevat het geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 20 minuten

– Bakken: 30-35 minuten

– Koelen: 1 uur

– Totaal: 1 uur en 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *