Tompouce Taart Ah

Tompouce Taart Ah

Recept Bladerdeeg Tompouce taart van RugerBakt voor Tante Fanny
Recept Bladerdeeg Tompouce taart van RugerBakt voor Tante Fanny from www.tantefanny.nl
www.tantefanny.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram bloem
  • 4 eidooiers
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • rode voedingskleurstof
  • chocoladeglazuur
  • slagroomspuit

Bereidingswijze:

Stap 1: Bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de plakjes en bak ze in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Stap 2: Banketbakkersroom

Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Meng in een kom de suiker, vanillesuiker, bloem en eidooiers tot een glad mengsel. Voeg een scheutje van de warme melk toe aan het mengsel en roer goed door. Giet het mengsel vervolgens terug in de pan met melk en verwarm al roerend op laag vuur tot een dikke banketbakkersroom ontstaat. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Stap 3: Slagroom

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Voeg eventueel een paar druppels rode voedingskleurstof toe om de slagroom roze te maken. Doe de slagroom in een slagroomspuit en zet in de koelkast.

Stap 4: Opbouw taart

Snijd de bladerdeegplakjes horizontaal doormidden, zodat je 12 plakjes hebt. Leg 6 plakjes op een serveerplateau en verdeel hier de banketbakkersroom over. Leg de andere 6 plakjes hier bovenop. Spuit toefjes slagroom op de bovenkant van de taart en strijk de toefjes glad met een mes. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Stap 5: Chocoladeglazuur

Smelt de chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart en strijk glad met een mes. Laat de chocolade hard worden.

Stap 6: Serveren

Snijd de tompouce taart in stukken en serveer. Geniet van deze heerlijke traktatie!

Voedingswaarde:

  • Energie: 320 kcal per portie
  • Vet: 20 gram per portie
  • Verzadigd vet: 9 gram per portie
  • Koolhydraten: 30 gram per portie
  • Suikers: 12 gram per portie
  • Vezels: 1 gram per portie
  • Eiwitten: 5 gram per portie
  • Zout: 0.1 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze tompouce taart niet de meest gezonde traktatie is, kan het af en toe genieten van een stukje zeker geen kwaad. Bladerdeeg bevat weliswaar wat vet, maar het is ook een bron van energie en bevat een kleine hoeveelheid vezels. Daarnaast bevat de taart ook melk, wat een goede bron van calcium en eiwitten is. Slagroom en chocolade glazuur zijn natuurlijk wel wat calorierijk, dus geniet met mate!

Voorbereidingstijd:

15 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Totale tijd:

2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *