Citroen Bavarois Vulling Taart

Citroen Bavarois Vulling Taart

Dubbellaagse taart gemaakt met fondant. Grote roze rozen. Gevuld met
Dubbellaagse taart gemaakt met fondant. Grote roze rozen. Gevuld met from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

– 1 pakje gelatinepoeder

– 125 ml citroensap

– 400 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 250 ml melk

– 4 eidooiers

– 1 citroen, geraspte schil

– 1 pak biscuitjes

– 100 gram boter, gesmolten

– 1 eetlepel suiker

– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak de biscuitbodem

Verkruimel de biscuitjes in een kom en meng ze met de gesmolten boter, suiker en kaneel. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Maak de citroen bavarois vulling

Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroensap in een pannetje, maar laat het niet koken. Knijp de gelatine uit en voeg het toe aan het warme citroensap. Roer goed door totdat de gelatine volledig is opgelost.

Klop de slagroom stijf met de suiker en het vanille-extract. Zet het mengsel even apart.

Verwarm de melk in een pan, maar laat het niet koken. Klop ondertussen de eidooiers los in een kom. Giet de warme melk al roerend bij de eidooiers en giet het mengsel terug in de pan.

Verwarm het mengsel op laag vuur en blijf roeren totdat het indikt. Haal de pan van het vuur en voeg de citroenrasp toe. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.

Voeg het citroensap-gelatinemengsel toe aan de pan en roer nogmaals goed door. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

Spatel het slagroommengsel voorzichtig door het afgekoelde citroenmengsel. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is.

Stap 3: Vul de taart

Haal de biscuitbodem uit de koelkast en giet de citroen bavarois vulling eroverheen. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt taart

Calorieën: 350

Vet: 25g

Koolhydraten: 30g

Eiwit: 4g

Gezondheidsvoordelen:

Citroenen zitten boordevol vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en huid. Ze bevatten ook antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in je lichaam.

Slagroom bevat vitamine A, calcium en fosfor, die allemaal belangrijk zijn voor een gezonde botten en tanden.

Gelatine is goed voor je gewrichten, huid en haar. Het helpt ook bij het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van de gewrichtsgezondheid.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 10 minuten

Totale tijd: 4 uur 40 minuten

Geniet van je heerlijke zelfgemaakte citroen bavarois vulling taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *