Taart En De Koeck

Taart En De Koeck

Taart en koek, lekkere taart en koek recepten
Taart en koek, lekkere taart en koek recepten from kooktijdschrift.nl
kooktijdschrift.nl

Introductie

Taart en de Koeck is een heerlijk, traditioneel Nederlands gebak dat perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon als lekkernij bij de koffie. Deze taart heeft een krokante korst en een smeuïge vulling. In dit artikel vind je een gedetailleerd recept voor Taart en de Koeck, inclusief een stapsgewijze bereidingswijze, een ingrediëntenlijst en voedingsinformatie.

Ingrediënten

Voor de korst:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 ml melk
  • 100 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze

Stap 1: Maak de korst

Om te beginnen maken we eerst de korst voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Rol het deeg uit

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om de taartvorm mee te bekleden. Vet de taartvorm in en leg het deeg erin. Druk het deeg goed aan en snijd het overtollige deeg weg.

Stap 3: Maak de vulling

Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Meng in een kom de suiker, bloem, eieren en vanille-extract. Giet een klein beetje warme melk bij het mengsel en roer goed door. Giet vervolgens het mengsel terug in de pan met melk en verwarm het geheel al roerend op middelhoog vuur tot het dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat de vulling afkoelen.

Stap 4: Vul de taart

Giet de afgekoelde vulling in de taartvorm met de korst. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig is geworden en de korst goudbruin is.

Stap 5: Laat afkoelen en serveer

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de taartvorm. Zodra de taart is afgekoeld, kun je deze uit de vorm halen en op een serveerschaal plaatsen. Serveer de Taart en de Koeck met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Voedingsinformatie

Portiegrootte: 1 stuk taart

Aantal porties: 8

Calorieën per portie: 350

Vet: 18 gram

Koolhydraten: 43 gram

Eiwit: 7 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel Taart en de Koeck geen gezondheidsvoedsel is, kan het af en toe genieten van een stukje taart je humeur verbeteren en je een geluksgevoel geven. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen zoals deze in een gebalanceerd dieet en met mate.

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: 45 minuten

Baktijd: 30-35 minuten

Totaal benodigde tijd: 1 uur en 20 minuten

Conclusie

Taart en de Koeck is een heerlijke traktatie die perfect is voor elke gelegenheid. Met dit gedetailleerde recept en de stapsgewijze instructies kun je gemakkelijk zelf een heerlijke Taart en de Koeck maken. Geniet van elke smakelijke hap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *