Baileys Mascarpone Taart
Ingrediënten:
Voor de taartbodem:
– 200 gram koekjes (bijvoorbeeld Digestive of Bastogne)
– 100 gram boter, gesmolten
Voor de vulling:
– 500 gram mascarpone
– 200 ml slagroom
– 150 gram poedersuiker
– 100 ml Baileys
– 1 zakje vanillesuiker
Voor de topping:
– 200 ml slagroom
– 1 eetlepel suiker
– Cacaopoeder
Bereidingswijze:
1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller. Doe de verkruimelde koekjes in een kom.
2. Smelt de boter in een pannetje en voeg dit toe aan de verkruimelde koekjes. Meng goed door elkaar.
3. Bekleed de bodem van een taartvorm met het koekjesmengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven.
4. Klop de mascarpone, slagroom, poedersuiker, Baileys en vanillesuiker in een kom tot een luchtig mengsel.
5. Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel het mascarponemengsel over de bodem. Strijk glad met een spatel.
6. Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven.
7. Klop voor de topping de slagroom met de suiker stijf. Verdeel de slagroom over de taart en strijk glad.
8. Bestrooi de taart met cacaopoeder voor een mooi effect.
Voedingswaarde:
De voedingswaarde van de Baileys Mascarpone Taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Een gemiddelde portie van 1/8 van de taart bevat ongeveer:
– Calorieën: 450
– Koolhydraten: 30 gram
– Vet: 35 gram
– Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Hoewel deze taart geen gezonde keuze is vanwege het hoge calorie- en vetgehalte, kan het af en toe genieten van een stukje zeker geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van zoete lekkernijen als onderdeel van een gebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.
Bereidingstijd:
– Voorbereiding: 20 minuten
– Koeltijd: 4 uur
– Totale tijd: 4 uur en 20 minuten