Cheesecake Vulling Voor Taart

Cheesecake Vulling Voor Taart

Mandarijn Cheesecake Taart vulling recepten, Cheesecakerecepten en
Mandarijn Cheesecake Taart vulling recepten, Cheesecakerecepten en from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 500 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml zure room

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Roomkaas mengen

Doe de roomkaas en suiker in een kom en mix tot een glad mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals.

Stap 3: Zure room toevoegen

Voeg de zure room toe aan het roomkaasmengsel en mix tot alles goed gecombineerd is.

Stap 4: Taartvorm vullen

Giet het roomkaasmengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 5: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de cheesecake voor ongeveer 45-50 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en het midden stevig aanvoelt.

Stap 6: Afkoelen en opstijven

Haal de cheesecake uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Zet de cheesecake vervolgens in de koelkast en laat deze minstens 4 uur opstijven.

Stap 7: Serveren

Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de taartvorm. Snijd de cheesecake in stukken en serveer.

Voedingswaarde

Een portie cheesecake vulling voor taart bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwit: 10 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel cheesecake niet bekend staat als een gezond gerecht, kan het in matige hoeveelheden deel uitmaken van een gebalanceerd dieet. Roomkaas bevat eiwitten, calcium en vitamine D, wat belangrijk is voor sterke botten. Eieren bevatten ook eiwitten en belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en selenium. Het is echter belangrijk om cheesecake met mate te consumeren, vanwege het hoge vet- en suikergehalte.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Bakken: 45-50 minuten

Totaal: 5 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *