Eid Taart Bijenkorf

Eid Taart Bijenkorf

Pin on My cosy kitchen
Pin on My cosy kitchen from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • 500 ml slagroom
  • Verse aardbeien
  • Verse blauwe bessen
  • Verse frambozen
  • Verse muntblaadjes

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

Meng de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en wikkel het in plasticfolie. Laat het deeg minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot hij goudbruin is. Laat de bodem afkoelen.

Stap 2: De vulling

Klop de roomkaas en poedersuiker samen in een kom tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg de geklopte slagroom toe aan het roomkaasmengsel en meng voorzichtig tot alles goed gemengd is.

Stap 3: Het samenstellen

Giet de vulling in de afgekoelde taartbodem en strijk de bovenkant glad. Garneer de taart met verse aardbeien, blauwe bessen, frambozen en muntblaadjes. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Nutrition:

Deze taart bevat ongeveer 300 calorieën per portie. Het is een heerlijke traktatie voor speciale gelegenheden zoals Eid.

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat verse vruchten zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. Deze vruchten kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem en helpen bij het bestrijden van ontstekingen in het lichaam.

De roomkaas in de vulling bevat calcium en eiwitten, die belangrijk zijn voor sterke botten en spieren.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 20 minuten

Totaal: 2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *