Franchipane Taart Recept

Franchipane Taart Recept

Frangipane taart met blauwe bessen en frambozen Koken op den berg
Frangipane taart met blauwe bessen en frambozen Koken op den berg from kokenopdenberg.com
kokenopdenberg.com

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram amandelpoeder
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 1 citroen
  • 250 gram vers fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, perziken)

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak het deeg

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, 1 ei en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en laat het vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Maak de frangipane vulling

Terwijl het deeg rust, kun je de frangipane vulling maken. Meng hiervoor het amandelpoeder, de poedersuiker, het vanille-extract en het sap en de rasp van een citroen in een kom. Voeg vervolgens het tweede ei toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 3: Bereid het fruit voor

Snijd het verse fruit naar keuze in plakjes of stukjes, afhankelijk van je voorkeur. Zorg ervoor dat het fruit goed rijp is voor de beste smaak.

Stap 4: Rol het deeg uit

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 0,5 cm dik. Leg het deeg in een taartvorm en druk het goed aan zodat het de vorm van de vorm aanneemt.

Stap 5: Vul de taart

Giet de frangipane vulling gelijkmatig over het deeg in de taartvorm. Verdeel vervolgens het verse fruit over de vulling, zodat het mooi verspreid is over de taart.

Stap 6: Bak de taart

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 30-40 minuten, of totdat de taart goudbruin en gaar is. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.

Stap 7: Serveer en geniet!

Snijd de frangipane taart in punten en serveer met een beetje poedersuiker eroverheen gestrooid. Geniet van deze heerlijke taart als dessert of bij de koffie!

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van deze frangipane taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 8 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze frangipane taart bevat amandelpoeder, wat een goede bron is van gezonde vetten, eiwitten en vezels. Amandelen kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde huid. Daarnaast zorgen de verse vruchten voor een extra dosis vitamines en antioxidanten.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 1 uur
  • Bakken: 40 minuten
  • Totaal: 1 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *