Zwarte Woud Taart Sofie Dumont

Zwarte Woud Taart Sofie Dumont

Mini Zwarte Woud taartjes Serving dumplings
Mini Zwarte Woud taartjes Serving dumplings from www.servingdumplings.com
www.servingdumplings.com

Zwarte Woud Taart – Sofie Dumont

Sofie Dumont

Ingrediënten

Deze heerlijke Zwarte Woud Taart heeft de volgende ingrediënten nodig:

– 200 gram bloem

– 200 gram kristalsuiker

– 200 gram boter

– 200 gram pure chocolade

– 4 eieren

– 400 milliliter slagroom

– 1 pot kersen op sap

– 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze

Volg deze stappen om de Zwarte Woud Taart te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de bloem, 100 gram kristalsuiker, 100 gram boter en 2 eieren in een kom tot een deeg.
  3. Bekleed een taartvorm met het deeg en bak deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  5. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.
  6. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  7. Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal doormidden.
  8. Besprenkel beide helften met het kersensap.
  9. Leg de onderste helft van de taartbodem op een bord en verdeel de helft van de slagroom erover.
  10. Verdeel de helft van de kersen over de slagroom.
  11. Leg de bovenste helft van de taartbodem erop en druk voorzichtig aan.
  12. Besmeer de taart met de gesmolten pure chocolade.
  13. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  14. Verdeel de rest van de slagroom over de taart.
  15. Garneer de taart met de overgebleven kersen.

Voedingswaarde

Deze Zwarte Woud Taart bevat per portie:

– Energie: 400 kcal

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwit: 6 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze Zwarte Woud Taart bevat antioxidanten uit de pure chocolade en vitamines uit de kersen.

Bereidingstijd

De bereiding van deze Zwarte Woud Taart duurt ongeveer 30 minuten.

Oventijd

De taart moet 15 minuten in de oven bakken.

Totale tijd

De totale tijd voor het maken van deze Zwarte Woud Taart is ongeveer 2 uur en 30 minuten, inclusief de tijd om op te stijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *