Taart Bakken Sinterklaasjournaal

Taart Bakken Sinterklaasjournaal

Sinterklaas taart bakken; 13 varianten lekkere sinterklaas taarten
Sinterklaas taart bakken; 13 varianten lekkere sinterklaas taarten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de taart:

– 250 gram bloem

– 200 gram boter

– 150 gram suiker

– 4 eieren

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 500 ml slagroom

– 250 gram mascarpone

– 100 gram poedersuiker

– 1 theelepel vanille-extract

Voor de decoratie:

– Marsepein in verschillende kleuren

– Chocoladeletters

– Sinterklaasfiguurtjes

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem.

Mix de boter en suiker samen in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed. Voeg daarna het vanille-extract toe.

Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel en mix tot een glad beslag.

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de taart vervolgens afkoelen.

Stap 2: De vulling maken

Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de mascarpone, poedersuiker en vanille-extract toe en mix tot een stevige en gladde vulling.

Stap 3: De taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met de vulling en leg de bovenste helft er weer bovenop.

Decoreer de taart met marsepein in verschillende kleuren, chocoladeletters en Sinterklaasfiguurtjes naar keuze. Laat je creativiteit de vrije loop!

Stap 4: Genieten van de Sinterklaastaart

Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart bijvoorbeeld bij de koffie of als dessert tijdens het Sinterklaasfeest.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de Sinterklaastaart kan variëren, afhankelijk van de grootte van de stukken en de gebruikte hoeveelheid decoraties. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per 100 gram:

– Energie: 300 kcal

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 25 gram

– Eiwit: 4 gram

– Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Sinterklaastaart niet de meest gezonde keuze is, kan het wel bijdragen aan het genieten van het Sinterklaasfeest. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen, maar met mate. De taart bevat suiker en vet, dus het is verstandig om er niet te veel van te eten.

Daarnaast is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen en te zorgen voor een gezonde en gevarieerde voeding. Zo kun je optimaal genieten van de Sinterklaastaart en het Sinterklaasfeest!

Benodigde tijd

– Voorbereiding: 20 minuten

– Baktijd: 30-35 minuten

– Afkoeltijd: 1 uur

– Totale tijd: ongeveer 2 uur

Geniet van je zelfgemaakte Sinterklaastaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *