Kersttaart Ah

Kersttaart Ah

Kerst op de taart Winter wonderland cake Francesca Kookt! Bloglovin’
Kerst op de taart Winter wonderland cake Francesca Kookt! Bloglovin’ from www.bloglovin.com
www.bloglovin.com

Ingrediëntenlijst:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 handvol verse bessen (optioneel)
  • Verse muntblaadjes voor decoratie (optioneel)

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de kersttaart. Meng de bloem, boter, suiker, 1 ei, vanille-extract, bakpoeder en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel en vorm er een bal van. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Het deeg uitrollen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om de bodem en zijkanten van een taartvorm te bedekken. Vet de taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

Stap 3: De vulling maken

Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het afkoelen. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Meng de mascarpone met de gesmolten witte chocolade en voeg dit toe aan de slagroom. Spatel het geheel voorzichtig door elkaar tot een egale vulling.

Stap 4: De taart bakken

Giet de vulling in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de kersttaart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart vervolgens volledig afkoelen.

Stap 5: De chocoladetopping maken

Smelt de pure en melkchocolade au bain-marie en laat het afkoelen. Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde taart en verdeel het gelijkmatig met een spatel. Laat de chocolade hard worden.

Stap 6: De taart versieren

Garneer de kersttaart met verse bessen en muntblaadjes voor een feestelijke uitstraling. Serveer de taart met een lekkere kop koffie of thee en geniet van dit heerlijke kerstgebak!

Voedingswaarde:

  • Calorieën: 350 per portie
  • Vetten: 18 gram
  • Verzadigde vetten: 10 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Suikers: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram
  • Zout: 0,5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze kersttaart bevat enkele ingrediënten die gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Pure chocolade is bijvoorbeeld rijk aan antioxidanten en kan het cholesterolgehalte verlagen. Bessen bevatten veel vitamines en mineralen, en kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem. Daarnaast bevat mascarpone calcium, wat goed is voor sterke botten.

Benodigde tijd:

  • Voorbereidingstijd: 45 minuten
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Totaal tijd: 1 uur en 15 minuten

Met dit recept voor kersttaart AH maak je een heerlijk dessert voor de feestdagen. De combinatie van romige mascarpone, witte chocolade en een knapperige chocoladetopping zorgt voor een ware smaaksensatie. Garneer de taart met verse bessen en muntblaadjes voor een feestelijke en kleurrijke presentatie. Serveer de taart met trots aan je gasten en geniet samen van een heerlijk stukje kerstgebak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *