Yoghurt Bramen Taart Rudolf

Yoghurt Bramen Taart Rudolf

Cakebodem Taart Recept Sally Stewart Bruidstaart
Cakebodem Taart Recept Sally Stewart Bruidstaart from marun-sakat.blogspot.com
marun-sakat.blogspot.com

Ingredienten

Voor de bodem:

  • 200 gram volkoren koekjes
  • 100 gram ongezouten boter, gesmolten

Voor de vulling:

  • 500 gram volle yoghurt
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels gelatinepoeder

Voor de topping:

  • 200 gram bramen
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de bodem

Verkruimel de volkoren koekjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pan op laag vuur en meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Maak de vulling

Meng de volle yoghurt, slagroom en suiker goed door elkaar in een kom. Voeg de gelatinepoeder toe en roer het geheel goed door. Laat het mengsel 5 minuten staan zodat de gelatine kan oplossen. Giet het mengsel vervolgens op de bodem en zet de taart terug in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Bereid de topping

Verwarm de bramen, suiker en citroensap in een pan op laag vuur. Laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de bramen zacht zijn geworden en de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat de bramen afkoelen.

Stap 4: Serveer de taart

Haal de taart uit de koelkast en verdeel de bramen over de bovenkant. Snijd de taart in punten en serveer direct. Geniet van deze heerlijke yoghurt bramen taart!

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1 punt
  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze yoghurt bramen taart is niet alleen lekker, maar ook gezond! Yoghurt is een goede bron van eiwitten en calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en spieren. Bramen zitten vol met antioxidanten en vitamines, zoals vitamine C en vitamine K. Deze helpen je immuunsysteem versterken en dragen bij aan een gezonde huid. Daarnaast bevatten bramen weinig calorieën en zijn ze rijk aan vezels, wat goed is voor de spijsvertering.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Koeltijd: 4 uur
  • Totaal: 4 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *