Sinterklaas Taart Maken Makkelijk

Sinterklaas Taart Maken Makkelijk

Sinterklaastaart by one of our Facebook followers Marsepein taart
Sinterklaastaart by one of our Facebook followers Marsepein taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Introductie

Sinterklaas is een speciale tijd van het jaar waarin we genieten van heerlijke lekkernijen. Een van de favoriete traktaties tijdens deze feestelijke periode is de Sinterklaas taart. Deze taart is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te maken. In dit artikel zullen we je stap voor stap laten zien hoe je een Sinterklaas taart kunt maken. Dus haal je bakspullen tevoorschijn en laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten

Voor de taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 300 gram amandelspijs
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram chocoladeletters
  • 100 gram kruidnoten

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in.

2. Mix de boter en suiker in een grote kom tot een romig mengsel.

3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

4. Zeef het zelfrijzend bakmeel, speculaaskruiden en zout boven het mengsel en mix tot een glad beslag.

5. Schep het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 2: De amandelspijsvulling maken

1. Meng de amandelspijs, bloem en ei in een kom tot een stevige massa.

2. Rol het amandelspijsmengsel uit tot een ronde plak die iets kleiner is dan de taartvorm.

3. Leg het amandelspijs op het beslag in de taartvorm.

Stap 3: Het bakken

1. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40-45 minuten, of tot deze goudbruin is.

2. Laat de taart volledig afkoelen in de taartvorm voordat je deze uit de vorm haalt.

Stap 4: De slagroom topping maken

1. Klop de slagroom, suiker en vanillesuiker op tot stijve pieken.

2. Smeer de slagroom over de afgekoelde taart.

Stap 5: Versieren

1. Smelt de chocoladeletters au bain-marie en giet deze over de taart.

2. Verkruimel de kruidnoten en strooi deze over de chocolade.

3. Laat de chocolade hard worden voordat je de taart serveert.

Voedingswaarde

Deze Sinterklaas taart bevat per portie (1/10 van de taart) ongeveer:

  • Calorieën: 450
  • Vetten: 25 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze Sinterklaas taart geen gezonde traktatie is vanwege het hoge suiker- en vetgehalte, kunnen we er nog steeds van genieten tijdens de feestdagen. Het is belangrijk om te onthouden dat het eten van zoete lekkernijen af en toe geen kwaad kan, zolang het maar met mate gebeurt. Daarnaast is het belangrijk om een gebalanceerd dieet te behouden en regelmatig te blijven bewegen om een gezonde levensstijl te behouden.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Conclusie

Deze Sinterklaas taart is een heerlijke traktatie om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Het maken van deze taart is niet alleen eenvoudig, maar ook erg leuk om te doen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van deze smakelijke Sinterklaas traktatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *