Taart Afsmeren Verschillende Kleuren

Taart Afsmeren Verschillende Kleuren

Wow! ..Idee voor een Kleurrijke taart......van verschillende kleuren
Wow! ..Idee voor een Kleurrijke taart……van verschillende kleuren from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren

Voor de crème:

  • 250 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren

Benodigdheden

  • Taartvorm
  • Taartrooster
  • Spuitzakken
  • Taartmes
  • Deegroller

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Mix de boter en suiker in een grote kom tot een luchtig mengsel.

Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals goed door.

Zift de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en mix op lage snelheid tot alles goed gecombineerd is.

Verdeel het beslag gelijkmatig over verschillende kommen.

Voeg aan elke kom een andere kleurstof toe en meng goed door.

Vet de taartvorm in en verdeel het beslag in de vorm. Zorg ervoor dat de kleuren elkaar overlappen.

Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de taart volledig afkoelen op een taartrooster.

Stap 2: Het maken van de crème

Klop de boter in een kom tot een luchtige massa.

Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het goed gemengd is.

Voeg de melk en het vanille-extract toe en klop nogmaals goed door.

Verdeel de crème over verschillende kommen.

Voeg aan elke kom een andere kleurstof toe en meng goed door.

Stap 3: Het afsmeren van de taart

Snijd de taart horizontaal doormidden, zodat je twee lagen hebt.

Leg de onderste laag op een taartplateau en smeer een dun laagje crème op de bovenkant.

Plaats de tweede laag er bovenop en smeer de zijkanten en bovenkant van de taart af met de crème.

Gebruik een taartmes om de crème glad te strijken.

Verdeel de verschillende kleuren crème over de taart en gebruik een spatel om deze kleuren in elkaar over te laten lopen.

Maak eventueel nog wat decoraties op de taart met de overgebleven crème.

Voedingswaarden

Portiegrootte: 1 plak

Calorieën: 350

Vetten: 18g

Koolhydraten: 45g

Eiwitten: 4g

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gezonde balans in je dieet. Het is belangrijk om te genieten van voedzaam eten, maar ook om jezelf af en toe te verwennen met iets lekkers.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 35 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *