Taart Maken Op Digibord

Taart Maken Op Digibord

Verjaardagstaart Digibord
Verjaardagstaart Digibord from pixelrz.com
pixelrz.com

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram verse aardbeien
  • 200 gram verse frambozen
  • 200 gram verse blauwe bessen
  • 200 gram verse bramen
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Neem een grote kom en meng hierin de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder, zout, melk en vanille-extract. Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Stap 3: Taartbodem maken

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 4: Vulling maken

Terwijl de taartbodem afkoelt, kun je de vulling maken. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

Stap 5: Taart afmaken

Snijd de taartbodem horizontaal doormidden, zodat je twee lagen krijgt. Smeer een laag slagroom op de onderste helft en verdeel de verse aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen eroverheen. Leg de bovenste helft van de taartbodem erop en druk voorzichtig aan.

Stap 6: Versieren

Decoreer de bovenkant van de taart met extra slagroom en vers fruit. Je kunt bijvoorbeeld een leuk patroon maken of gewoon alles willekeurig verdelen.

Stap 7: Serveren

Zet de taart in de koelkast om op te stijven. Serveer de taart koud en geniet ervan!

Voedingswaarde

Deze taart bevat per portie ongeveer 350 calorieën.

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat veel vers fruit, wat rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is ook een bron van vezels en kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Daarnaast bevat de taart ook zuivel, wat zorgt voor de inname van calcium en eiwitten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 30 minuten

Totaal: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *