Zalm Prei Taart Sonja Bakker

Zalm Prei Taart Sonja Bakker

Zalm met prei Stoer & Slank
Zalm met prei Stoer & Slank from stoerenslank.nl
stoerenslank.nl

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 1 ei

– 2 eetlepels water

– snufje zout

Voor de vulling:

– 300 gram gerookte zalm

– 2 preien

– 200 ml crème fraîche

– 3 eieren

– 100 gram geraspte kaas

– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Maak eerst het deeg. Meng de bloem, boter, ei, water en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Snijd de preien in dunne ringen en spoel ze goed af onder de kraan.

4. Verhit een beetje olie in een pan en bak de prei tot deze zacht is.

5. Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette quichevorm.

6. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

7. Verdeel de zalm en prei over de bodem van de taart.

8. Meng in een kom de crème fraîche, eieren, geraspte kaas, zout en peper.

9. Giet dit mengsel over de zalm en prei.

10. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

11. Laat de taart iets afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

Deze zalm prei taart bevat per portie ongeveer:

– 500 calorieën

– 25 gram eiwit

– 30 gram koolhydraten

– 30 gram vet

Gezondheidsvoordelen:

Deze zalm prei taart is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond. Zalm is namelijk rijk aan omega-3 vetzuren, die goed zijn voor het hart en de bloedvaten. Daarnaast bevat zalm ook veel eiwitten, vitamine D en B12. Prei is een groente die rijk is aan vezels, vitamine C en vitamine K. Het eten van prei kan helpen bij de spijsvertering en het verlagen van de bloeddruk. Ook de eieren in deze taart zijn een goede bron van eiwitten en bevatten veel vitamines en mineralen.

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Totale tijd:

1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *