Cheese Taart Maken

Cheese Taart Maken

Monchoutaart met bastognekoekbodem Zoetrecepten
Monchoutaart met bastognekoekbodem Zoetrecepten from www.zoetrecepten.nl
www.zoetrecepten.nl

Ingrediënten

– 200 gram koekjes (bijvoorbeeld digestive koekjes) – 100 gram boter (gesmolten) – 500 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia) – 200 gram suiker – 3 eieren – 1 theelepel vanille-extract – 200 ml zure room – 2 eetlepels bloem – 200 gram frambozen (optioneel) – Poedersuiker (optioneel, voor het decoreren)

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter of gebruik bakpapier om de bodem te bedekken.

Stap 2: Koekjesbodem maken

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller totdat ze verkruimeld zijn. Smelt de boter in een pan of in de magnetron en meng dit met de verkruimelde koekjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de taartvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Roomkaasmengsel maken

Klop de roomkaas en suiker samen in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg daarna het vanille-extract, zure room en bloem toe en meng opnieuw totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: Taart bakken

Giet het roomkaasmengsel over de koekjesbodem in de taartvorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat de randen stevig zijn maar het midden nog een beetje wiebelig is. Laat de taart afkoelen in de oven met de deur op een kier voordat je hem uit de oven haalt. Laat de taart vervolgens volledig afkoelen op een rooster.

Stap 5: Optionele frambozen en decoratie

Als je wilt, kun je frambozen toevoegen aan de bovenkant van de taart voor een extra smaak en kleur. Strooi ook wat poedersuiker over de taart voordat je hem serveert voor een mooie presentatie.

Voedingswaarde

– Calorieën: 350 per portie – Vet: 20 gram – Verzadigd vet: 12 gram – Koolhydraten: 35 gram – Suiker: 25 gram – Eiwit: 7 gram – Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen van cheesecake

Het eten van cheesecake kan verschillende gezondheidsvoordelen hebben, mits met mate geconsumeerd. Roomkaas bevat calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Het kan ook helpen bij het behoud van een gezond gewicht, omdat het eiwitten bevat die je langer een vol gevoel geven. Daarnaast bevat cheesecake antioxidanten uit de frambozen, die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten – Bakken: 50 minuten – Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *