Chocoladelaag Op Taart

Chocoladelaag Op Taart

Mijn mixed kitchen Karameltaart met chocoladelaag en harde bodem
Mijn mixed kitchen Karameltaart met chocoladelaag en harde bodem from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de chocoladelaag op taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

Volg deze stappen om de chocoladelaag op taart te maken:

Stap 1: Smelt de chocolade

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en laat het dan een beetje afkoelen.

Stap 2: Mix de boter en suiker

Neem een grote kom en mix de boter en suiker samen tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging.

Stap 3: Voeg de gesmolten chocolade toe

Giet de gesmolten chocolade bij het boter-suiker-ei mengsel en mix goed. Voeg ook het vanille-extract en een snufje zout toe en mix tot alles goed gemengd is.

Stap 4: Voeg de bloem toe

Zift de bloem boven het mengsel en mix tot alles goed gemengd is. Het beslag moet glad en dik zijn.

Stap 5: Bak de taart

Vet een ronde bakvorm in en giet het beslag erin. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 6: Laat de taart afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de bakvorm. Dit duurt ongeveer 1 uur.

Stap 7: Maak de chocoladelaag

Smelt nog eens 100 gram pure chocolade au bain-marie en giet deze over de afgekoelde taart. Strijk de chocolade gelijkmatig uit over de taart met behulp van een spatel.

Stap 8: Laat de chocoladelaag hard worden

Laat de chocoladelaag volledig hard worden voordat je de taart serveert. Dit duurt ongeveer 1-2 uur, afhankelijk van de temperatuur van de kamer.

Stap 9: Serveer de taart

Snijd de taart in stukken en serveer deze met een kopje koffie of thee. Geniet van de heerlijke chocoladelaag op taart!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de chocoladelaag op taart is als volgt:

  • Calorieën: 350 per portie
  • Vetten: 20 gram per portie
  • Koolhydraten: 40 gram per portie
  • Eiwitten: 4 gram per portie

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze chocoladelaag op taart niet het meest gezonde dessert is, kan het af en toe genieten van een stukje zeker geen kwaad. Chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het kan ook een positief effect hebben op de stemming en het gevoel van geluk verhogen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat chocolade ook veel suiker en vet bevat, dus geniet met mate.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Baktijd: 25-30 minuten

Totale tijd: 1 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *