Hartige Taart Vooraf Maken

Hartige Taart Vooraf Maken

Recept Hartige spinazietaart maken Bakken.nl Recept Voedsel
Recept Hartige spinazietaart maken Bakken.nl Recept Voedsel from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

– 250 gram bloem
– 125 gram koude boter
– 1 ei
– 1 snufje zout
– 1 eetlepel water
– 400 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld prei, champignons, paprika)
– 150 gram spekreepjes
– 150 gram geraspte kaas
– 4 eieren
– 200 ml room
– Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Maak het deeg

Meng de bloem, boter, ei, zout en water in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de vulling voor

Snijd de groenten naar keuze in stukjes en bak deze samen met de spekreepjes in een koekenpan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Laat het groentenmengsel afkoelen.

Stap 3: Maak de vulling

Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe. Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4: Bereid de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Schep het groentenmengsel op de bodem en giet het eimengsel eroverheen.

Stap 5: Bak de taart

Bak de hartige taart in ongeveer 40-45 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

– Energie: 450 kcal
– Vet: 30 gram
– Verzadigd vet: 16 gram
– Koolhydraten: 30 gram
– Suikers: 2 gram
– Vezels: 3 gram
– Eiwitten: 15 gram
– Zout: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart bevat veel groenten, wat zorgt voor een goede dosis vitaminen, mineralen en vezels. Daarnaast bevat de taart ook eiwitten en vetten, waardoor het een voedzame maaltijd is. Het is een ideale manier om restjes groenten op te maken en de taart kan zowel warm als koud gegeten worden. Een hartige taart vooraf maken bespaart tijd en zorgt ervoor dat je op drukke dagen toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten
– Bereiding: 45 minuten
– Totaal: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *