Monchou Taart Maken Ah

Monchou Taart Maken Ah

29+ Mon Chou Taart Recept FarooqReihan
29+ Mon Chou Taart Recept FarooqReihan from farooqreihan.blogspot.com
farooqreihan.blogspot.com

Ingredienten

Voor de bodem:

– 200 gram biscuitjes

– 100 gram boter

– 2 eetlepels suiker

Voor de vulling:

– 500 gram monchou

– 200 ml slagroom

– 150 gram suiker

– 2 eieren

– 1 zakje vanillesuiker

– 1 eetlepel citroensap

Voor de topping:

– 1 blikje kersen op siroop

– 2 eetlepels maizena

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: De bodem

Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de gemalen biscuitjes en suiker. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk het goed aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Stap 3: De vulling

Mix de monchou, slagroom, suiker, eieren, vanillesuiker en citroensap in een kom tot een glad mengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het monchou mengsel over de bodem.

Stap 4: Bakken

Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de monchou taart in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de taart daarna afkoelen op een rooster.

Stap 5: De topping

Giet de kersen af, maar bewaar de siroop. Meng de maizena met een beetje water tot een papje. Verwarm de kersensiroop in een pannetje en voeg het maizenapapje toe. Blijf goed roeren tot de siroop indikt. Laat de kersensaus afkoelen.

Stap 6: Afwerken

Giet de kersensaus over de afgekoelde monchou taart en zet de taart nog even in de koelkast zodat de saus kan opstijven. Snijd de taart in punten en serveer.

Voedingswaarde

Een stuk monchou taart bevat gemiddeld 350 calorieën.

Gezondheidsvoordelen

Hoewel monchou taart niet per se als gezond kan worden beschouwd, bevat het wel enkele voedingsstoffen. Zo bevat monchou calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Daarnaast bevat de taart ook eiwitten uit de monchou en slagroom, die helpen bij het opbouwen en herstellen van spieren.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *