Monchou Taart Maken Ah
Ingredienten
Voor de bodem:
– 200 gram biscuitjes
– 100 gram boter
– 2 eetlepels suiker
Voor de vulling:
– 500 gram monchou
– 200 ml slagroom
– 150 gram suiker
– 2 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 eetlepel citroensap
Voor de topping:
– 1 blikje kersen op siroop
– 2 eetlepels maizena
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2: De bodem
Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol er met een deegroller overheen. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de gemalen biscuitjes en suiker. Verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm en druk het goed aan. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
Stap 3: De vulling
Mix de monchou, slagroom, suiker, eieren, vanillesuiker en citroensap in een kom tot een glad mengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het monchou mengsel over de bodem.
Stap 4: Bakken
Zet de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de monchou taart in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de taart daarna afkoelen op een rooster.
Stap 5: De topping
Giet de kersen af, maar bewaar de siroop. Meng de maizena met een beetje water tot een papje. Verwarm de kersensiroop in een pannetje en voeg het maizenapapje toe. Blijf goed roeren tot de siroop indikt. Laat de kersensaus afkoelen.
Stap 6: Afwerken
Giet de kersensaus over de afgekoelde monchou taart en zet de taart nog even in de koelkast zodat de saus kan opstijven. Snijd de taart in punten en serveer.
Voedingswaarde
Een stuk monchou taart bevat gemiddeld 350 calorieën.
Gezondheidsvoordelen
Hoewel monchou taart niet per se als gezond kan worden beschouwd, bevat het wel enkele voedingsstoffen. Zo bevat monchou calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Daarnaast bevat de taart ook eiwitten uit de monchou en slagroom, die helpen bij het opbouwen en herstellen van spieren.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totaal: 1 uur en 5 minuten