Koolhydraat Arme Monchou Taart

Koolhydraat Arme Monchou Taart

Koolhydraatarme monchoutaart Recept Koolhydraatarme, Caloriearme
Koolhydraatarme monchoutaart Recept Koolhydraatarme, Caloriearme from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

– 200 gram amandelmeel

– 80 gram gesmolten roomboter

– 500 gram roomkaas (Monchou)

– 200 ml slagroom

– 100 gram zoetstof (bijvoorbeeld erythritol of stevia)

– 3 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 200 gram verse aardbeien

– 50 gram pure chocolade

– Optioneel: 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

Bodem:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

2. Meng het amandelmeel en de gesmolten roomboter in een kom

3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier

4. Verdeel het amandelmeel mengsel over de bodem en druk goed aan

5. Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven

6. Haal de springvorm uit de oven en laat de bodem afkoelen

Vulling:

1. Klop de roomkaas, slagroom en zoetstof in een kom tot een glad mengsel

2. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix nogmaals goed door

3. Optioneel: voeg het citroensap toe voor een frisse smaak

4. Giet het mengsel over de afgekoelde bodem in de springvorm

5. Bak de taart ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven

6. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt

Topping:

1. Snijd de verse aardbeien in plakjes

2. Smelt de pure chocolade au bain-marie

3. Drizzle de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart

4. Verdeel de plakjes aardbei over de taart

5. Laat de chocolade en aardbeien opstijven in de koelkast

6. Serveer de taart gekoeld

Voedingswaarde:

– Calorieën: 320 kcal

– Koolhydraten: 5 gram

– Vetten: 28 gram

– Eiwitten: 10 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze koolhydraatarme monchou taart is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Door het gebruik van amandelmeel in plaats van tarwebloem is de taart koolhydraatarm en geschikt voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Amandelmeel bevat veel gezonde vetten, eiwitten en vezels, waardoor het lang een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast is roomkaas een goede bron van calcium en vitamine D. Het toevoegen van verse aardbeien zorgt voor extra vitamines en antioxidanten. Kortom, deze taart is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook voor je gezondheid.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 20 minuten

– Baktijd: 45 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *