Plus Taart Jarig

Plus Taart Jarig

Taart, jarig. Vector, kaarsjes, verjaardagstaart, burning. CanStock
Taart, jarig. Vector, kaarsjes, verjaardagstaart, burning. CanStock from www.canstockphoto.nl
www.canstockphoto.nl

Een heerlijke traktatie voor een verjaardagsfeestje

Ingrediënten:

– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– Snufje zout
– 2 eetlepels cacaopoeder
– 2 eetlepels melk
– 250 gram mascarpone
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels poedersuiker
– 1 theelepel vanille-extract
– Vers fruit naar keuze (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Stap 2: Klop de boter en suiker samen in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging. Stap 3: Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout boven de kom en mix tot een glad beslag. Stap 4: Verdeel het beslag in tweeën. Meng één helft met cacaopoeder en melk. Stap 5: Schep het vanillebeslag en het chocoladebeslag om en om in de taartvorm. Gebruik een vork om het beslag lichtjes door elkaar te swirlen. Stap 6: Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar. Laat de taart afkoelen op een rooster. Stap 7: Klop ondertussen de mascarpone, slagroom, poedersuiker en vanille-extract samen tot een stevige slagroom. Stap 8: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Smeer een laag mascarponeslagroom op de onderste helft van de taart en leg de bovenste helft erop. Stap 9: Verdeel de rest van de mascarponeslagroom over de bovenkant en zijkanten van de taart. Stap 10: Garneer de taart met vers fruit naar keuze. Stap 11: Zet de taart minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 kcal
– Vet: 23 gram
– Koolhydraten: 30 gram
– Eiwit: 5 gram
– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Fruit: Het verse fruit op de taart zorgt voor een flinke dosis vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn veel soorten fruit rijk aan antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. – Mascarpone: Mascarpone bevat calcium, wat goed is voor sterke botten en tanden. Het is echter wel een product met veel vet en calorieën, dus geniet met mate. – Slagroom: Slagroom bevat vitamine A, vitamine D en vitamine E. Deze vitamines zijn belangrijk voor een goede werking van het immuunsysteem en de stofwisseling. – Cacao: Cacao bevat antioxidanten en flavonoïden, die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid van het hart. Daarnaast kan het eten van cacao zorgen voor een beter humeur, omdat het stoffen bevat die een kalmerend effect hebben op de hersenen.

Benodigde tijd:

– Voorbereiding: 20 minuten
– Bakken: 25-30 minuten
– Koelen: 1 uur
– Totale tijd: 1 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *