Taart 30 Jaar Hema

Taart 30 Jaar Hema

30 jaar taart. Leuk te personaliseren door op de bovenste laag een foto
30 jaar taart. Leuk te personaliseren door op de bovenste laag een foto from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml slagroom
  • 400 gram verse aardbeien
  • 200 gram poedersuiker

Benodigdheden

  • Springvorm van 24 cm
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Spuitzak

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Beslag maken

Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een glad beslag. Voeg tot slot het vanille-extract toe en meng nog kort door.

Stap 3: Bakken

Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen in de vorm op een rooster.

Stap 4: Aardbeien vullen

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Klop de slagroom stijf en smeer een laagje slagroom op de onderste helft van de taart. Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel ze gelijkmatig over de slagroom. Leg de bovenste helft van de taart er weer op.

Stap 5: Decoratie

Maak een glazuur door de poedersuiker met een beetje water te mengen tot een glad mengsel. Doe het glazuur in een spuitzak en versier de bovenkant van de taart naar wens. Laat het glazuur hard worden voordat je de taart serveert.

Voedingswaarde

Per portie (1/12 van de taart):

  • Calorieën: 350
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is belangrijk voor een gezond immuunsysteem en antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast bevat deze taart ook vezels uit het zelfrijzend bakmeel, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Oventijd: 25-30 minuten

Totaal: 1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *