Esterhazy Taart Recept

Esterhazy Taart Recept

5 lagen walnoten Esterhazy taart Taart, Bakken, Recepten
5 lagen walnoten Esterhazy taart Taart, Bakken, Recepten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor het taartdeeg:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 6 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 500 ml melk
  • 50 gram bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker

Voor de botercrème:

  • 250 gram boter
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Voor de topping:

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze

Stap 1: Het taartdeeg maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng in een kom de bloem, boter, poedersuiker, ei, vanillesuiker en zout. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bak het taartdeeg in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat het daarna afkoelen.

Stap 2: De vulling maken

Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een luchtig mengsel.

Verwarm de melk in een pan en voeg langzaam het eidooiermengsel toe, onder voortdurend roeren.

Zeef de bloem boven de pan en voeg de vanillesuiker toe. Roer alles goed door elkaar.

Laat het mengsel op laag vuur indikken tot een puddingachtige massa. Laat het daarna afkoelen.

Stap 3: De botercrème maken

Klop in een kom de boter, poedersuiker en vanillesuiker tot een luchtige crème.

Verdeel de crème in tweeën en voeg aan één helft het cacaopoeder toe. Meng goed door.

Stap 4: De taart opbouwen

Smeer de helft van de botercrème zonder cacaopoeder over de bodem van de taart.

Verdeel hierover de afgekoelde puddingvulling.

Smeer de andere helft van de botercrème met cacaopoeder over de puddingvulling.

Stap 5: De topping maken

Smelt de pure chocolade au bain-marie.

Drizzle de gesmolten pure chocolade over de taart.

Smelt ook de witte chocolade au bain-marie en drizzle ook deze over de taart.

Strooi tot slot het amandelschaafsel over de taart.

Nutrition

Eén punt Esterházy taart bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 30 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

Esterházy taart is een heerlijke traktatie, maar bevat wel veel suiker en vet. Geniet dus met mate! De taart bevat wel redelijke hoeveelheden eiwitten, wat bijdraagt aan het behoud en herstel van spieren. Daarnaast bevat de taart ook koolhydraten, die energie leveren.

Voorbereidingstijd, kooktijd en totale tijd

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 30 minuten

Totaal tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *