Pepernoten Bodem Taart
Ingrediënten:
- 200 gram pepernoten
- 100 gram boter
- 500 gram roomkaas
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel kaneel
- 250 ml slagroom
- 50 gram poedersuiker
- Extra pepernoten voor decoratie
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Stap 2: Maak de pepernoten bodem
Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en meng dit door de gemalen pepernoten. Druk het mengsel stevig aan in een taartvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.
Stap 3: Maak de vulling
Klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg vervolgens het vanille-extract en kaneel toe en meng nogmaals goed.
Stap 4: Bak de taart
Giet het roomkaasmengsel in de taartvorm met de pepernoten bodem. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat de vulling stevig is maar nog wel een beetje wiebelig in het midden.
Stap 5: Laat de taart afkoelen
Laat de taart volledig afkoelen in de taartvorm. Zet hem daarna voor minstens 4 uur, of het liefst een hele nacht, in de koelkast om op te stijven.
Stap 6: Maak de slagroom
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de taartvorm. Verdeel de slagroom over de bovenkant van de taart en decoreer met extra pepernoten.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk taart
Calorieën: 350
Vetten: 20g
Koolhydraten: 35g
Eiwitten: 6g
Gezondheidsvoordelen van pepernoten:
Pepernoten bevatten verschillende kruiden zoals kaneel en nootmuskaat, die bekend staan om hun ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Daarnaast bevatten pepernoten ook ijzer en vitamine B6, wat belangrijk is voor een goede werking van het immuunsysteem.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 70 minuten